7th April 2023

Wereld record Handstanden

Wereldrecord handstand logo

Hi! Split is klaar voor een nieuwe uitdaging en daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Op 25 juni 2023 gaan wij een poging doen om het Guinness Wereld record handstanden te verbreken. Hiervoor moeten we met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd in de handstand staan. Het huidige record is 399 mensen en gezet in 2007. Dat is inmiddels al 15 jaar geleden! In de tussentijd zijn er meerdere pogingen geweest het wereldrecord te verbreken zonder succes, maar wij weten zeker dat er genoeg handstand talent in Nederland is om dit record te breken! Daarom organiseren wij opnieuw een poging om het Guinness Wereld Record Handstanden te verbreken.

World Record Handstand 2023
Wereld Record Handstanden Split

Datum en Locatie

Deze wereldrecord poging zal plaatsvinden op zondag 25 juni 2023 in Ahoy Rotterdam in samenwerking met de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Vanaf 12:00 uur kun je ons vinden op het beweegplein vóór Ahoy. Op dezelfde dag zullen ook de finales van het NK turnen plaatsvinden en nog leuke andere activiteiten. Deelnemen aan het wereld record handstanden is helemaal gratis! Voor kaartjes voor de finales kun je hier terecht.

Inschrijven

Voor het breken van een wereldrecord moet je handstand wel aan de officiële voorschriften voldoen. Hier staan ze even op een rijtje:

  • Houd de handstand voor minstens 5 seconden vast
  • Houd je benen gesloten en gestrekt bij elkaar
  • Lopen in de handstand is niet toegestaan!

Kan jij dit wel? Doe dan mee en schrijf je hier in!

Vrijwilligers

Ben jij enthousiast over deze record poging? Maar moet jouw handstand nog te veel verbeteren voor 25 juni 2023? Help dan mee als vrijwilliger! Als vrijwilliger help je op de dag van de recordpoging mee om alles klaar te zetten en kijk je of de handstanden van de deelnemers aan de regels voldoen. Je staat dus middenin de recordpoging! Eventueel kan je ook als vrijwilliger helpen bij de finales van het NK turnen. Als je als vrijwilliger op zaterdag en zondag ook helpt bij het NK turnen en je woont ver weg van Ahoy, regelen we een overnachting voor je. Dat wordt dus een heel leuk weekend!

Instagram

Wil je op de hoogte blijven van dit evenement? Volg ons dan op Instagram! @worldrecord.split

Handstand wereld record commissie
Ontmoet de Commissie die deze wereld record handstanden poging organiseert.